Rallicrosskausi alkaa tulevana viikonloppuna Ruotsin Östersundista

Sami-Matti Trogen ajaa tulevalla kaudella kuusitoista rallicrosskilpailua kolmessa eri sarjassa. Kausi alkaa Östersundista Ruotsista, jossa ajetaan RX Academy on Ice –sarjan ensimmäinen osakilpailu. Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua tiiviiseen tahtiin, sillä sarja päättyy maaliskuun 3. päivä Norjaan. Sarjassa ajetaan etuvetoisilla 220 hevosvoimaisilla Renault Clio RS RX –autoilla.

- Syksyn viimeisestä formulakisasta on jo aikaa, joten kyllä tässä puhkuu intoa päästä kilpailemaan, on tosi hyvä fiilis. Olen hakenut ajamiseen tuntumaa Saukkolassa, jossa treenasin päivän Honda Civicillä ja kävin myös ajamassa Helsinki Cart ’In Clubilla kahdentoista tunnin kilpailun. Ajoin RX Academyn Renaultilla viimeksi kesällä Suomessa, joten jonkinlaista kokemusta siitä on, mutta jäällä en ole ajanut sillä vielä metriäkään. Lähdimme reissuun jo alkuviikosta, sillä torstaina meillä on treenit, joten oppii vähän miten auto käyttäytyy talviolosuhteissa.

Sarjassa ajetaan siten, että alkuerissä vain sijoitukset merkitsevät, ja niiden perusteella kuusi kuljettajat jaetaan semifinaaleihin, joita ajetaan kaksi. Finaalissa viivalla on kuusi kuljettajaa. Sarjassa jokaisen osakilpailun pisteet lasketaan mukaan lopullisiin tuloksiin. Tavoite nuorella lohjalaisella on aina korkealla.

- Taso täällä on todella kova, ja vaikka edellisestä crossikisasta alkaa olla puoli vuotta, niin kyllä mä kolmen joukkoon tähtään. Saan samalla tärkeää kokemusta kesän kisoja varten sekä kilpakumppaneista, että autosta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin ajaa ehjä kilpailu ja kerätä mahdollisimman iso pistepotti, neljän osakilpailun sarjassa ei ole varaa mokata, Sami-Matti kertoo.

Kilpailun aikataulu:

klo 10.00 alkuerät 1-3 klo 14.00 semifinaalit ja finaalit

Kilpailua näkyy suorana nettilähetyksenä, linkki löytyy ennen kilpailua Sami-Matin Facebookista.

Sami-Matti Facebook
RX Academy on Ice
RX Academyn tiedote Englanniksi, sisältää esittelyjä kuljettajista