Nürburgring Langstrecken-Serie jatkuu – Trogen miettii ajokeliä

Nürburgring Langstrecken-Serie eli NLS jatkuu kauden toisella osakilpailulla. Walkenhorst Motorsport -tallin BMW M6:lla ajava Sami-Matti Trogen, 18, janoaa parempaa lopputulosta kuin kaksi viikkoa sitten. Tuolloin tiimi ajoi sijalle 13. Sarjassa ajetaan yhdeksän neljän tunnin osakilpailua Nürburgringin 20 kilometriä pitkällä radalla. Tiimissä ajavat Trogenin lisäksi saksalaiset Jörg Müller ja Mario Von Bohlen. Sarja päättyy lokakuussa.

Edellinen sarjan kilpailu ajettiin 17. huhtikuuta, jolloin kyseessä oli sarjan avauskilpailu, sillä ensimmäinen jouduttiin perumaan sääolosuhteiden takia. Trogen tuskaili kilpailussa pidon kanssa, renkaat eivät lämmenneet ja ajo oli tasapainottelua riskinoton sekä turvallisen ajamisen välillä. Kilpailu antoi kuitenkin tärkeää oppia.

"Edellinen kilpailu toi paljon kokemusta, vaikka maksimivauhtia en päässytkään ajamaan. Maaliin pääsy oli tärkeintä, vauhtini olen jo pystynyt näyttämään. Tässä vaiheessa jokainen kisa tuo lisää oppia. Jossain vaiheessa tulee myös se hyvä kisa ja tulos", Trogen kertoo.

Kilpailujen välinen aika on käytetty lepoon, mutta tietysti myös harjoitteluun ja simulaattorilla ajamiseen.

"Ajoin Nürburgringin 24 tunnin kisan BMW Team GP -tiimissä, johon lisäkseni kuuluivat Alex Arana, Agustin Canapino ja Dominic Staib. Taisteltiin voitosta siihen asti, kunnes nettiyhteys kaatui. Menetettiin kolme minuuttia ja pudottiin yhdeksänneksi, mutta noustiin lopulta kolmanneksi. Ajoin meidän tiimistä eniten, mutta ei tähän rataan kyllästy ikinä!"

Trogen katselee tarkasti sääennusteita ja miettii tulevaa viikonloppua.

"Ajan kovaa jos pystyn ja keli antaa myöten. Ellei, niin ajan rauhallisemmin. Maaliin pääsy on tässäkin kisassa tärkein tavoite. Sääennuste ei taas kaksista lupaa eli melko viileä viikonloppu on tulossa. Mutta kokemusta saan taas lisää, se on varma", Trogen päättää.

Kilpailusta on tarjolla livestream, jonka linkki löytyy Sami-Matin Facebook-sivuilta kilpailun alla.

Sarjan kotisivut täällä.
Trogenin Facebookiin tästä.

TULEVAT KILPAILUT 2021

Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS) – Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3

27.03. Race 1 (ei ajettu)
17.04. Race 2 (13. sija)
01.05. Race 3
26.06. Race 4
10.07. Race 5
11.07. Race 6
11.09. Race 7
25.09. Race 8
09.10. Race 9