Sami-Matti Trogenille merkittävä tallisopimus rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-luokkaan

Lohjalainen Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen Set Promotion tallin kanssa. Sopimus sisältää kolme eri sarjaa, RX Academy on Ice-talvisarjan, RX Academyn kesäsarjan sekä MM-rallicrossin yhteydessä ajettavan RX2 International-sarjan. Kausi alkaa Helmikuussa Ruotsissa ja päättyy marraskuussa Etelä-Afrikkaan.

RX Academy on Ice ja RX Academy -sarjat ajetaan etuvetoisella Renault Clio RS RX-autolla, ja RX2 kilpailussa Sami-Matilla on allaan Ford Fiestan kuoriin verhoiltu nelivetoinen Supercar Lites-auto.

- Olen erittäin kiitollinen kauden suunnitelmasta. Pääsen ajamaan rallicrossia yhteensä kolmessa eri sarjassa 16 osakilpailua ja vielä kahdeksassa eri maassa. Olen varma, että minua odottaa hieno kausi. Mikä loistavinta, se starttaa jo kolmen viikon päästä Ruotsissa, iloitsee Sami-Matti.

Keväällä 16 vuotta täyttävän Sami-Matin tavoitteena on kerätä oppia ja mahdollisimman hyvät sijoitukset. Odetettavissa on kuitenkin näyttävää menoa, sillä hänen debyyttikilpailu kansainvälisillä kentillä Rallycross European Challenge sarjassa vuonna 2015 on vielä tuoreessa muistissa. Sami-Matti lumosi yleisön voittaessaan kilpailun vain 14-vuotiaana. Rallicrosskansa on tämän jälkeen odottanut Sami-Matin näytöksiä kansainvälisillä kentillä.

- Kaikki kolme sarjaa tulevat olemaan kovia. RX Academyä ajan minulle tutulla etuvetoisella Renault Cliolla, mutta nelivetoista RX2 -autoa olen ajanut vasta muutaman testin. Lähden nyt opettelemaan sitä, mutta kuitenkin tavoitteena on finaalipaikka joka kilpailussa.

Kauden 2018 rallicrosskalenterin varmistuminen on Sami-Matille merkittävä askel eteenpäin nousujohtoisesti sujuneella uralla.

- Olin todella tyytyväinen RX Academyn toimintaan viime kaudella, ja Set Promotion talli on käynyt jo tutuksi vuosien aikana. RX Academyn rehtori ja Set Promotion tallia edustava Jussi Pinomäki soitti minulle ja tiimini kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen minun oli oikeastaan helppo tehdä päätös. Olen varma että saan tästä ison harppauksen urallani, uskon että rallicrossissa on myös tulevaisuutta ja tilausta hyville kuljettajille.

Sami-Matti ajoi syksyn ja alkutalven aikana kolme eri testiä Formula 4 -autolla. Testit menivät hyvin, ja hän oli useasti jopa testien nopein kuljettaja. Tallineuvottelujen yhteydessä kuitenkin koko ajan mielessä oli myös rallicrosskilpailut ja kun mahdollisuus näin hienoon pakettiin MM-sarjan yhteydessä avautui, päätös tehtiin. Viime kausi meni paria kilpailua lukuun ottamatta formuloiden parissa, alkavan kauden pääpaino on rallicrossissa.

- Tänä vuonna keskityn täysillä rallicrossiin. Formuloita saatan ajaa yksittäisiä kilpailuja, mutta kuitenkin niin etteivät ne häiritse crossikautta. Formula-uran jatkosta en vielä osaa sanoa, tiimini tekee työtä projektin eteen tämän kauden aikana. Minulla on ollut neuvottelut neljän eri tallin kanssa ja jokaisessa on minulle paikka jos sinne haluan. Ajattelin, että onneksi minulla vielä aikaa, päättää Sami-Matti.

RX Academy
Rallicross MM